• +47 920 66 099
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Image

Om Langen Gjestegård

Dagens drift

Langen Gjestegård ligger ved inngangen til Femundsmarka, 30 km fra Røros sentrum.

Dagens drivere er Arne og Monica Langen.  Vi driver med turisme dvs. overnatting i hytter og rom, restaurant, kanoutleie, veiledning/ overnatting for fiskere/jegere i Femundsmarka, vi er en del av rutenettet til DNT og vi tar på oss selskaper gjennom hele året.  Hovedsesong fra juli - august, og da er hovedhuset med rom og restaurant åpen. Hytteutleie har vi hele året, samt grupper og selskaper.

Våre gjester er fotturister som går i fjellet og i Femundsmarka, grupper som arrangerer selskaper som f.eks. bursdager, bryllup, slektstreff o.l., bedrifter som arrangerer turer eller møter for sine ansatte, folk som leier kano, hytte eller rom, fiskere og jegere mm.

På Femund går rutebåten "Femund II" hver dag hele sommeren. Dagens passasjerer er i hovedsak fotturister, fiskere og kanopadlere. Mange overnatter og spiser hos oss før eller etter båtturen.  www.femund.no

Vi serverer mat basert på lokale råvarer. Elgkjøtt, fisk og bær mm skaffer vi selv gjennom jakt, fiske og bærplukking hvert år.  Reinsdyrkjøtt er en av våre spesialiteter og det kjøper vi fra Stensaas Reinsdyrslakteri as som leverer reinsdyrkjøtt av meget god kvalitet som bl.a. kommer fra Femundsmarka.

Opprinnelsen

Langen gård har røtter helt tilbake til 1730-årene.  Det var kullbrenning for Røros kobberverk som gjorde at de første beboerne slo seg ned her.  De levde av skogsdrift/kullbrenning og gårdsdrift helt frem til 1887.  Da ble det bygd vei fra Røros og ut til Femund, hvor det begynte å gå en egen rutebåt kalt «Femund I».  I den forbindelse ble Langen Gård utpekt til å være skyss-stasjon for folk som skulle være med båten, eller som kom med båten og skulle videre til Røros. Etter 1888 har Langen Gård derfor drevet med overnatting og servering i tillegg til gårdsdrift.